Mănescu spune că toţi turiştii români din insula Samothraki urmează să fie transferaţi în zona continentală

0 238

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat joi că în cursul acestei zile toţi turiştii români vor fi transferaţi pe partea continentală a Republicii Elene, dinspre insula Samothraki, fiind vorba de aproximativ 200 de persoane.

"Vreau să spun câteva lucruri despre turiştii români blocaţi, în mod nefericit, pe insula Samothraki. Începând de ieri, în cursul zilei de 14 august, au fost evacuaţi aproximativ 37 de cetăţeni români şi 25 de autoturisme, autoturismele au fost transportate şi debarcate în portul Alexandroupoli şi parcate în zona portului, sub pază. În cursul nopţii, azi-noapte, au mai fost evacuaţi 50 de cetăţeni români. Toţi aceştia, în momentul în care au ajuns, şi-au preluat maşinile şi au pornit în siguranţă spre casă. (…) În cursul acestei zile, 15 august, până la acest moment, au fost evacuaţi aproximativ 100 de cetăţeni români şi 17 autoturisme, iar următoarele curse, una cu pasageri şi a doua cu autoturisme, vor sosi în port, cea cu pasageri la ora 17,00, ora locală, şi cea cu maşini 17,30, ora locală. Le aşteptăm şi ne aşteptăm ca odată cu aceste curse toţi turiştii români care mai sunt pe insulă să ajungă în siguranţă şi să îşi poată continua drumul spre casă. În total, în ziua de ieri şi astăzi avem aproximativ 200 de cetăţeni români şi 45 de autoturisme. Aceasta este bilanţul la această oră", a spus Mănescu într-o declaraţie de presă la sediul MAE.

Ea a adăugat că şi-a arătat surprinderea şi dezamăgirea faţă de faptul că, cel puţin la prima cursă, nu a fost niciun pasager român la bord.

"Au fost probabil nişte neînţelegeri de limbă sau au fost probabil depăşiţi de situaţie cei care au gestionat această criză pe insulă. M-aş fi aşteptat, şi sper ca de acum încolo, dacă se mai întâmplă acest lucru, autorităţile elene să tragă concluzii, pentru că Grecia este plină de turişti şi nu ne-am dori ca…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x