Marea Britanie va inaugura două noi ‘mega-laboratoare’ de testare a coronavirusului, la începutul lui 2021

0 8

La începutul anului 2021, Marea Britanie va inaugura două noi laboratoare care vor dubla capacitatea ţării de testare pentru COVID-19, a anunţat luni guvernul de la Londra, transmite Reuters.

Prin cele două noi ‘mega-laboratoare’, unul amplasat la Leamington Spa, lângă Birmingham (centrul Angliei), iar celălalt în Scoţia, vor creşte capacitatea actuală cu 600.000 de teste zilnic atunci când vor lucra cu toate resursele.

‘Nu am intrat în această criză având o industrie de diagnosticare semnificativă, dar am construit una, iar aceste două mega-laboratoare sunt un alt pas înainte’, a subliniat ministrul sănătăţii, Matt Hancock.

În contextul sanitar, prim-ministrul Boris Johnson a promis în acest an un sistem naţional de testare şi urmărire ‘fără egal la nivel mondial’, dar organismul ştiinţific care consiliază guvernul a afirmat luna trecută că impactul acestui sistem asupra propagării coronavirusului a fost marginal.

Pe lângă testarea pentru COVID-19, noile laboratoare sunt destinate îmbunătăţirii capacităţii de diagnosticare a unor boli critice precum cancere, afecţiuni cardiovasculare şi metabolice.

Astfel, Marea Britanie şi-a crescut capacitatea zilnică de testare pentru COVID-19 până la 500.000 de teste la sfârşitul lui octombrie, faţă de 100.000 la finalul lui aprilie.

În prezent, Regatul Unit are cel mai negru bilanţ al pandemiei de COVID-19 din Europa, numărul deceselor trecând de 50.000 în cursul săptămânii trecute.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x