Maria Grapini: România, pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE; Austria nu s-a remarcat cu nimic

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Piatra-Neamţ, că România este pregătită să preia de la 1 ianuarie 2019 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, subliniind că toate declaraţiile venite din interiorul ţării, potrivit cărora nu ar face faţă, fac rău ţării noastre.

Grapini a susţinut, totodată, că Austria, care deţine în prezent această preşedinţie, nu s-a remarcat cu nimic şi că va transfera către România marile dosare.

"Ar fi nedrept să se pună ca o nereuşită în spatele României faptul că nu se închide, de exemplu, dosarul Brexit. Să fim serioşi, au fost atâtea preşedinţii rotative, a reproşat cineva vreunui stat că, de doi ani şi jumătate de când este cu Brexit, nu a închis dosarul? Nu. Cu ce s-a remarcat Austria la preşedinţie? Cu nimic, vă spun eu. Dosare grele au rămas nerezolvate, le-au transferat către România. Nu s-a închis nici pachetul pe mobilitate, nici pachetul cu deşeuri de plastic maritime şi navale. Practic, Austria nu s-a remarcat cu nimic. Noi, ca români, ar trebui să combatem ideea că, dacă dosarele astea grele, cu Brexit, cu bugetul…. De ce nu a terminat, în 6 luni, Austria negocierea cu bugetul, pe noul cadru multi-anual financiar? Şi atunci, în 3 luni vrei să termine România?", a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul a adăugat că toate declaraţiile venite din interiorul ţării, potrivit cărora România nu ar face faţă preşedinţiei Consiliului UE, fac rău României.

"Ne face rău că, de la noi, din interior, cântăm pe două voci: unii spun că nu suntem pregătiţi, alţii că suntem pregătiţi şi nu este vorba de cetăţean aici, ci este vorba de responsabili ai instituţiilor democratice. Cum văd colegii mei din alte ţări? Nu văd nici o problemă în preluarea preşedinţiei de către România pentru că ei înţeleg că această preşedinţie rotativă nu este un box şi nici ridicarea de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata