Maria Magdalena Grigore: România va fi mereu un susţinător şi un promotor al libertăţii religioase, al toleranţei

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a subliniat joi, la conferinţa ministerială dedicată promovării libertăţii religioase organizată de Departamentul de Stat al SUA, faptul că România va fi mereu un susţinător şi un promotor al libertăţii religioase, precum şi al spiritului de toleranţă, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, politici de dezvoltare şi umanitare, Maria Magdalena Grigore, a participat joi, la Washington, la cea de a doua ediţie a reuniunii "Ministerial to Advance Religious Freedom", organizată de Departamentul de Stat al SUA. Conferinţa a reunit peste 100 de miniştri de externe şi înalţi funcţionari guvernamentali din toate regiunile lumii. Participanţii au discutat despre provocările actuale ale libertăţii religioase şi au analizat şi identificat modalităţi concrete de combatere a persecuţiei religioase.

Reuniunea ministerială, găzduită de secretarul de stat Mike Pompeo, este cel mai mare eveniment de acest fel din lume.

Ministeriala s-a bucurat şi de prezenţa vicepreşedintelui american Mike Pence. Acesta a reafirmat angajamentele internaţionale de a promova libertatea religioasă şi s-a concentrat asupra rezultatelor concrete care produc schimbări durabile şi pozitive.

În cadrul conferinţei, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a subliniat faptul că România va fi mereu un susţinător şi promotor al libertăţii religioase, precum şi al spiritului de toleranţă.

"Credem că diversitatea etnică şi religioasă sunt surse de dezvoltare, care îmbogăţesc orice cultură sau societate. Recenta vizită a Papei Francisc în România a confirmat armonia interconfesională din ţara noastră. A fost o oportunitate pentru noi să arătăm relaţia solidă dintre stat şi cultele religioase. Am demonstrat că suntem capabili să susţinem un dialog constructiv interreligios. Libertatea religioasă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata