Marian Oprişan a cerut excluderea lui Robert Negoiţă din partid, pentru criticile aduse PSD


Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan a cerut, duminică, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, sancţionarea primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru criticile pe care le aduce partidului. Negoiţă a cerut ca propunerea să se supună la vot, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Marian Oprişan a mai spus, în şedinţa conducerii PSD, că Negoiţă nu ar mai trebui să fie liderul Asociaţiei Municipiilor.

Atitudinea lui Oprişan a venit în urma poziţiei AMR, condusă de Robert Negoiţă, faţă de proiectul de buget pe 2019. De altfel, conducerea AMR a mers la Palatul Victoria, miercuri, înainte de şedinţa de Guvern, pentru a discuta cu premierul despre alocările bugetare pentru administraţiile locale.

Nu este primul lider PSD care critică atitudinea Asociaţiei Municipiilor din România.

Președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a transmis că ”Asociația Municipiilor din România (AMR) ar trebui dizolvată de către o instanță judecătorească deoarece urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit, comportându-se ca un partid politic”.  Mai mult, în opinia sa ”AMR a devenit pepinieră de PDL-iști care adoptă discursul baronilor locali din Ardeal – Hava, Falcă și Bolojan – care nu au fost în stare să-și folosească excedentul ani la rând pentru investiții”.

”AMR se comportă ca un partid politic, cu agendă proprie, care urmărește dezvoltarea unei autonomii politice locale, nu a celei administrative și financiare. Din cauza AMR au apărut alianțe ale Vestului și Estului, au apărut gale în care baronii locali se premiază între ei, au apărut practici ilegale de aplicare a legislației europene a achizițiilor sau a serviciilor publice. AMR se comportă ca un guvern…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata