Marți se decide dacă se declară sau nu epidemie de gripă în România

Conform raportărilor INSP, sâptămâna 14-20 ianuarie a avut un caracter epidermic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia, acum se va decide dacă se declară sau nu epidemie de gripă ân România. Din nefericire, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% față de nivelul așteptat.

Astfel, dacă și cea de-a treia săptămâna consecutivă își va meține caracterul epidermic, potrivit specialiștilor, va fi declrată gripa. „Mai avem 24 de mii de doze de vaccin în stoc. Am făcut eforturi, iar de săptămâna viitoare se vor achiziționa dozele suplimentare.

Marți se decide dacă se declară sau nu epidemie de gripă în România

(…) Și alte țări au așteptat toate procedurile. La noi, din 34 de persoane, 30 aveau istoric medical. Mâine, vom publica o hartă la zi”, a explicat ministrul Sănătății.

Conform raportărilor INSP, sâptămâna 14-20 ianuarie a avut un caracter epidermic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia

De asemenea, cazurile de gripă au dus spre decizia autorităților de a închise unitățile de învățământ în toată România. Anunțul oficial a fost făcut miercuri, 23 ianuarie, de către Inspectoratul Școlar al Capitalei. „Am recomandat acel triaj care evident este făcut de cadrele medicale împreună şi de profesori.

Marți se dă verdictul

Aceştia pot observa dacă elevii sunt răciţi, le pot recomanda să meargă la cabinetul medical sau să rămână acasă. Am recomandat să se ia măsuri de igienizare, cum ar fi spălatul pe mâini, lucru obligatoriu într-o astfel de perioada”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Mariana Manea.

Marți se decide dacă se declară sau nu epidemie de gripă în RomâniaAstfel, dacă și cea de-a treia săptămâna consecutivă își va meține caracterul epidermic, va fi declarată epidemia de gripă

Joi, 24 ianuarie, ministerele Educației și Sănătății au anunțat că școlile vor fi închise vineri, 25 ianuarie, dat fiind faptul că 85…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata