MDRAP: Lucrările la Complexul olimpic de nataţie Otopeni se apropie de final

0 103

Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a verificat luni stadiul lucrărilor la Complexul olimpic de nataţie Otopeni, apreciind faptul că acestea se apropie de final.

"Este cel mai modern complex olimpic de nataţie din România. Mă bucur să constat că lucrările se apropie de final. Voi urmări personal finalizarea acestei investiţii extrem de importantă pentru întreg sportul românesc", a precizat Daniel Suciu, potrivit unui comunicat al MDRAP.

Complexul olimpic de nataţie Otopeni e un obiectiv realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Valoarea investiţiei este de 158,13 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin subprogramul "Bazine de înot", arată sursa citată.

Potrivit MDRAP, complexul din Otopeni va avea o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare – 6 metri.

Obiectivul include: un bazin olimpic de înot (25 x 51,25 m, cu adâncime variabilă); un bazin olimpic de sărituri (21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3,5 – 5 m); un bazin de antrenament (15 x 25 m, cu adâncime variabilă H = 1,36 – 1,81 m); un bazin de iniţiere şi recuperare (7 x 12 m, cu adâncime 1,2 m); un bazin de iniţiere şi recuperare (6 x 12 m, cu adâncime 1,2 m); un bazin de iniţiere şi recuperare cu formă semicirculară (5 x 9,80 m, cu adâncime 0,6 m).

"În acest moment, se execută lucrări de branşamente la utilităţi, lucrări ce revin în sarcina beneficiarului – UAT Otopeni. Totodată, la nivelul CNI se află în achiziţie lucrări necesare finalizării, precum şi dotării obiectivului de investiţii", se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x