Meciul dintre Şahtior Kiev şi AS Roma, din Europa League, se joacă fără spectatori

0 90

În prezent, autorităţile oraşului Kiev au decis să interzică accesul spectatorilor la meciul dintre Şahtior Doneţk şi AS Roma, programat joi în Europa League la fotbal, din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19 în capitala Ucrainei, transmite Reuters.

Astfel, Şahtior a vândut 14.000 de bilete, reprezentând 20% din capacitatea stadionului, fapt care permitea respectarea distanţării sociale între spectatorii la meciul retur din optimile Europa League. În tur, echipa italiană s-a impus cu 3-0.

În opinia sa, Mikola Povoroznik, viceprimar al Kievului, a precizat într-un comunicat că spectatorii au primit interdicţie de a asista la meciuri, inclusiv cele internaţionale, până când situaţia epidemiologică se va stabiliza”. Spitalele din Kiev sunt pline de pacienţi infectaţi cu COVID-19 şi mulţi se află în stare critică.

În acest sens, Miercuri, premierul ucrainean Denis Şmigal a cerut autorităţilor locale să impună restricţii mai severe pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, conform unui raport al Ministerului Sănătăţii care trăgea un semnal de alarmă privind deteriorarea situaţiei în multe regiuni.

În ultimele 24 de ore, Ucraina a raportat 289 decese, iar numărul de persoane infectate a fost de peste 11.800, dintre care 4.887 au fost internate. În februarie, Ucraina a prelungit starea de lockdown până la finele lunii aprilie, dar a permis o relaxare a restricţiilor în zonele cu mai puţine cazuri de COVID-19.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata