Medici din toată țara refuză să mai facă avorturi în Postul Paștelui

0 106

Din motive strict religioase, medicii din nenumărate spitale din țară au început să refuze în această perioadă întreruperile de sarcină făcute la cerere.

Postul Paștelui i-a determinat pe mai mulți medici ce activează în diferite spitale din țară să intervină în cazul avorturilor făcute la cerere, excepțiile fiind doar cazurile de reală urgență. Aceștia consideră că întreruperea vieții unui copil nenăscut este împotriva regulilor bisericești și vor ca măcar în această perioadă de Post, să nu efectueze astfel de fapte ce sfidează biserica.

Cele mai multe cereri pentru efectuare unui avort veneau din partea tinerelor cu vârstele cuprinse între 20 și 29 de ani, conform datelor statistice.

În urmă cu un an,alte statistici de-a dreptul frapante realizate la nivel național au arătat că România se află pe cel de-al doilea loc în topul întregii lumi ca număr al avorturilor realizate, în raport cu populația actuală. Primul loc era ocupat de către Rusia.

„Campania de a nu mai face întreruperi de sarcini este de mult, nu numai în Botoșani, ci în întreaga țara. Sigur, există cazuri în care există indicație medicală, terapeutică pentru întreruperea unei sarcinii.

Nu cred că medicii din Botoșani mai fac chiuretaj la cerere, ci doar cu indicații terapeutice. Nu numai în perioada postului. Față de cum se făceau înainte numărul este extrem de redus, iar majoritatea întreruperilor de sarcină care se fac  sunt cu indicații medicale. La cerere mă îndoiesc că mai face cineva”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati Botoşani, Bogdan Alexandroaie., pentru site-ul de știri botosaneanul.ro

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x