Medicii avertizează în privința consumului de ouă! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 pe zi

Consumul de ouă pe cap de locuitor în România este undeva între 230-250 ouă, iar consumul cel mai ridicat a fost în 2004, an anterior isteriei cu gripa aviară, cu 292 de ouă pe cap de locuitor. Și, chiar dacă nu stâm atât de rău precum în 2004, oul rămâne un aliment de bază și foarte popular pe mesele românilor, de aceea medicii avertizează în privința consumului lui.

Medicii avertizează în privința consumului de ouă

Conform unui nou studiu, oamenii care mănâncă trei sau mai multe ouă pe zi prezintă un risc sporit de boli cardiace și moarte prematură față de ceilalți. Facultatea de Medicină a Universității Northwestern a monitorizat obiceiurile alimentare a aproximativ 30.000 de adulți, timp de trei decenii și a ajuns la aceste concluzii. Ouăle conțin din belșug colesterol, ceea ce înseamnă că nu trebuie să renunțați la ele, însă trei pe zi sunt prea multe, în special dacă aveți deja probleme cardiace.

Ouăle conțin din belșug colesterol, ceea ce înseamnă că nu trebuie să renunțați la ele, însă trei pe zi sunt prea multe

Curiozități despre ouă

Cine a fost primul, oul sau găina? Ouăle există de aproape 300 de milioane de ani, iar păsările doar de 150 de milioane de ani. Prima găină se trage dintr-un ou al unui animal care a fost aproape, dar nu chiar, de a fi găină.

Medicii avertizează în privința consumului de ouă! Ce se întâmplă dacă mănânci 3 pe ziÎn gospodăriile din România se produc aproape 4 miliarde de uoă

Gâinile sunt cele mai răspândite și comune animale domestice de pe glob. Se astimează că există aproximativ 21 de miliarde de astfel de păsări pe glob.
Ouăle sunt bogate surse de nutrienți și proteine, iar un ou mare conține 12% din valoarea de proteine necesară zilnic.

 Ouăle conțin din belșug colesterol, ceea ce înseamnă că nu trebuie să renunțați la ele, însă trei pe zi sunt prea multCine a fost primul, oul sau găina?

Ouăle conțin aproape 6 grame de proteine, 5 grame de grăsimi și urme de carbohidrați, cum ar fi fierul și toate vitaminele cu excepția vitaminei C.
Puteți evita infecția cu Salmonella doar ținând ouăle la temperatura de 5 grade…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata