Meleşcanu a promovat la New York candidatura României pentru alegerea ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU

0

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, care efectuează o vizită la New York în perioada 27 martie – 2 aprilie, a avut o întâlnire de lucru cu grupul statelor Comunităţii Caraibiene – CARICOM, în cadrul căreia a prezentat priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului UE.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul a avut miercuri şi o întrevedere cu reprezentanţii la ONU ai statelor din grupul Asia-Pacific. Meleşcanu a evocat relaţiile tradiţionale pe care România le are cu statele din regiune şi sprijinul pe care ţara noastră îl acordă consolidării relaţiilor acestora cu Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei române a fost invitat de onoare la recepţia organizată de Misiunea Permanentă a Republicii Mauritius la ONU, cu ocazia Zilei Naţionale.

A doua zi a vizitei la New York, joi, ministrului Afacerilor Externe a participat la dezbaterea din Consiliul de Securitate al ONU pe tema prevenirii şi combaterii finanţării terorismului.

În intervenţia sa, şefului diplomaţiei române a reiterat angajamentul constant al României pentru eforturile la nivel naţional, regional şi internaţional care vizează combaterea terorismului şi a menţionat că dimensiunea financiară reprezintă un pilon esenţial al acestor eforturi. El a subliniat importanţa cooperării Uniunii Europene cu entităţile ONU competente în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, informează comunicatul.

Prezentând măsurile naţionale adoptate împotriva finanţării terorismului, a accentuat componenta preventivă a strategiei României şi disponibilitatea de a lua parte la extinderea şi aprofundarea reţelei de instrumente bilaterale şi multilaterale pentru prevenirea şi combaterea acestei ameninţări. De asemenea,Teodor Meleşcanu a evidenţiat sprijinul politic acordat de România rezoluţiei privind prevenirea şi combaterea finanţării terorismului, adoptată de Consiliul de Securitate la 28 martie…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close