Meleşcanu a vorbit la reuniunea ACP-UE despre impactul schimbărilor climatice din perspectiva securităţii

0 101

Schimbările climatice şi impactul acestora din perspectiva securităţii a fost tema abordată miercuri de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, la lucrările celei de-a 37-a sesiuni a Adunării parlamentare paritare Africa, Caraibi, Pacific (ACP) – Uniunea Europeană (UE), desfăşurate la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, Meleşcanu, care a susţinut un discurs în cadrul Panelului "Working on Global Arena", a subliniat că toate statele lumii sunt expuse riscurilor climatice, indiferent de poziţia geografică şi că este nevoie atât de solidaritate şi responsabilitate în identificarea soluţiilor, cât şi de o platformă multilaterală care să faciliteze cooperarea şi dialogul.

Ministrul arătat că abordarea eficientă a schimbărilor climatice şi îndeosebi a încălzirii globale necesită conştientizare, responsabilizarea tuturor actorilor implicaţi şi o puternică voinţă politică pentru demersuri eficiente deopotrivă la nivel naţional, precum şi la nivel global. În acest context, el a subliniat necesitatea promovării de demersuri într-un cadru multilateral în care un rol esenţial îl joacă Organizaţia Naţiunilor Unite.

Teodor Meleşcanu a prezentat demersurile realizate de România în contextul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. El a menţionat organizarea la Bucureşti, în 12 martie, a Conferinţei internaţionale "Consolidarea rezilienţei la dezastrele naturale", dedicată unuia dintre subiectele de maximă actualitate de pe agenda internaţională – influenţele negative ale schimbărilor climatice asupra dezvoltării durabile şi securităţii.

MAE mai informează că în marja reuniunii ACP-UE de la Bucureşti, ministrul afacerilor externe a avut întrevederi bilaterale cu preşedintele Senatului din Republica Gaboneză, Lucie Milebou-Aubusson Mboussou, şi cu viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe şi al comerţului din Saint Vincent şi…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x