Meleşcanu: Institutul 'Elie Wiesel' are nevoie de sprijinul autorităţilor în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor

0 94

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că Institutul "Elie Wiesel", deşi are oameni dedicaţi în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, are nevoie şi de sprijinul autorităţilor centrale şi locale.

"Viitorul Muzeu de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România va avea sarcina de a se insera în reţeaua largă de muzee din România şi Europa, care va trebui să contribuie de o manieră semnificativă la educarea generaţiilor viitoare, la cercetarea adevărului istoric şi la prezentarea acestuia cu curaj, în public. (…) Provocarea viitorului Muzeu de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România va fi să creeze şi să menţină ridicat un nivel de ambiţie. Câtă vreme vor exista oameni dedicaţi, precum colegii de la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, avem cu adevărat o garanţie că lucrurile sunt pe făgaşul normal. Dar chiar şi ei au nevoie de sprijinul instituţiilor statului, fie că e vorba de autorităţile centrale sau locale. Cu această ocazie doresc să subliniez încă o dată că MAE, în cooperarea cu celelalte instituţii de resort, va face tot ce îi stă în putinţă pentru a susţine acest proiect", a precizat Meleşcanu, în cadrul conferinţei "Viitorul memoriei: Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România".

Şeful diplomaţiei române a menţionat că muzeul "va sprijini instituţiile statului în combaterea negării şi trivializării Holocaustului din România", precum şi în misiunea de prevenire a antisemitismului, extremismului şi populismului.

"Noi, cei de azi, avem datoria de a completa paginile de recomandări ale Raportului final al Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului din România, prin susţinerea creării acestei instituţii muzeale, pentru că noi, cei de azi, cu adevărat avem datoria de a menţine vie memoria unui episod dramatic din…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x