Meleşcanu l-a primit pe ambasadorul desemnat al Iranului; au fost abordate teme de actualitate de pe agenda regională şi internaţională

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit vineri pe ambasadorul desemnat al Republicii Islamice Iran, Morteza Aboutalebi, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, ocazie cu care au fost abordate teme de actualitate ale agendei regionale şi internaţionale, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Cu această ocazie, Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa soluţionării cuprinzătoare, sustenabile şi finale a dosarului nuclear iranian, prin continuarea eforturilor diplomatice pe plan internaţional, arată MAE.

Ministrul român a pledat, totodată, pentru gestionarea problematicilor de acest gen în conformitate cu Tratatul privind Neproliferarea Armelor Nucleare, cu respectarea deplină a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi ale Consiliului Guvernatorilor AIEA.

În cadrul întrevederii au fost abordate şi teme de actualitate ale agendei regionale şi internaţionale. În context, ministrul a reiterat determinarea României de a participa, inclusiv din perspectiva deţinerii viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, la eforturile de stabilizare a regiunii Orientului Mijlociu şi Africa de Nord. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata