Memorandum de înţelegere semnat între Ministerul Afacerilor Externe şi Yad Vashem

Foto: yadvashem.org
0 48

O cooperare în domeniu arhivistic a fost semnată între Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Yad Vashem, Autoritatea Statului Israel pentru Memoria Martirilor şi Eroilor Holocaustului, care au semnat astfel un Memorandum de înţelegere, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Semnarea acestui Memorandum are loc în completarea Programului de cooperare în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, tineretului şi sportului între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel, semnat de către miniştrii Afacerilor Externe ai celor două state la data de 2 septembrie din acest an, se arată în comunicat.

Memorandumul reprezintă, de altfel, un nou instrument important de consolidare a cooperării între România şi Statul Israel, oferind posibilitatea unor proiecte comune de cercetare ale Unităţii Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Memorialul Yad Vashem privind istoria evreilor în România înainte, pe durata şi după cel de-al Doilea Război Mondial.

În contextul Holocaustului şi prin încheierea Memorandumului de înţelegere privind cooperarea în domeniul arhivistic, se intensifică proiectele de cooperare ale autorităţilor române cu Yad Vashem, în domeniul promovării educaţiei, cercetării şi memoriei Holocaustului, precum şi pe dimensiunea combaterii antisemitismului, subliniază MAE.

Încă de la momentul creării sale, în 1953, misiunea Yad Vashem a fost de a susţine documentarea, cercetarea, comemorarea şi educaţia despre Holocaust. Departamentul arhive din cadrul Yad Vashem este cel mai vechi din cadrul instituţiei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x