Mesajul lui Donald Tusk, după întâlnirea cu Dăncilă: „Poate sunt eu de modă veche, dar cred că judecătorii, nu politicienii, trebuie să decidă cine este vinovat”


Mesaj tranşant al președintelui Consiliului European, Donald Tusk, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles.  Oficialul european a comentat, într-o postare pe Twitter, că poate este de modă veche, dar crede că judecătorii, nu politicienii, sunt cei care trebuie să stabilească vinovăția unei persoane.

„Întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pe tema situației președinției României a Consiliului Uniunii Europene, a pregătirii summitului de la Sibiu și a statului de drept. Poate sunt eu de modă veche, dar încă cred că judecătorii, nu politicienii, sunt cei care trebuie să decidă cine este vinovat și cine nu este”, a scris Donald Tusk pe contul de Twitter, la scurt timp după întâlnirea oficială.

Comentariul lui Donald Tusk are legătură cu subiectul Justiţie, despre care premierul Viorica Dăncilă a spus că îl va ridica, în discuţiile de la Bruxelles.
Şefa Executivului preciza, încă de miercuri, că se va referi, în întâlnirile cu oficialii europeni, la actele normative pe care le pregăteşte guvernul, privind măsurile reparatorii, în cazul condamnărilor efectuate de completurile ilegale. În aceeaşi seară, PSD a transmis un mesaj asemănător, pe pagina oficială de Facebook, despre Ordonanţa pe care ministrul Tudorel Toader o pregăteşte şi care ar putea intra curând în Guvern.

Comunicatul Guvernului nu pomeneşte nimic despre discuţii pe problema justiţiei din România

Executivul a transmis un comunicat, joi, după întâlnirea prim-ministrului Viorica Dăncilă cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

„Prim-ministrul României a apreciat implicarea activă a președintelui Consiliului European în dezbaterile privind viitorul Europei și angajamentul său pentru…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata