Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis de Ziua Holocaustului

0 96


Preşedintele României a publicat, duminică, pe contul de Twitter, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Klaus Iohannis a transmis că „astăzi, onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”. Mesajul a fost însoțit de haştag-ul #WeRemember („Ne amintim”).

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”ro”><p lang=”en” dir=”ltr”>Today, we honour the victims of Holocaust by reaffirming our commitment to fight anti-Semitism, racism and xenophobia. <a href=”https://twitter.com/hashtag/WeRemember?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#WeRemember</a> <a href=”https://t.co/66w05gCDnd”>pic.twitter.com/66w05gCDnd</a></p>&mdash; Klaus Iohannis (@KlausIohannis) <a href=”https://twitter.com/KlausIohannis/status/1089433121064435712?ref_src=twsrc%5Etfw”>27 ianuarie 2019</a></blockquote>
<script async data-src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie. În această zi, în anul 1945, trupele armatei sovietice au eliberat lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist.

Această comemorare a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005. Mai apoi, la 24 ianuarie 2005, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a marcat, în cadrul unei şedinţe speciale, cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului.

Klaus și Carmen Iohannis au participat, duminică, la slujba de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime”. Cei doi au petrecut sfârşitul de săptămână acasă, la…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata