Mihaela Huncă: Pro România propune înfiinţarea de cabinete medicale în toate unităţile de învăţământ cu personalitate juridică

137

Partidul Pro România va susţine un amendament la Legea bugetului de stat pe 2019, care prevede alocarea de fonduri pentru înfiinţarea de cabinete medicale în toate unităţile de învăţământ cu personalitate juridică din ţară, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Botoşani, deputatul Mihaela Huncă.

Potrivit parlamentarului din Botoşani, în prezent mai puţin de jumătate din şcolile cu personalitate juridică din România dispun de cabinete medicale. Astfel, din totalul celor 6.100 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, doar 2.120 au cabinete medicale şcolare.

Prin amendamentul pe care îl va depune, Pro România va solicita finanţare pentru înfiinţarea a încă 3.980 de cabinete şcolare, dar şi fonduri pentru salarizarea a încă 416 medici şcolari şi 4.000 de asistenţi medicali şcolari.

"Costurile pentru acest capitol nu sunt foarte mari. Ele se ridică la 400 de milioane de lei, sumă pe care statul o alocă pentru partidele politice. Cu aceşti bani se poate rezolva o problemă urgentă pentru sănătatea copiilor noştri", a afirmat Huncă.

De asemenea, Pro România va susţine necesitatea înfiinţării în toate unităţile şcolare cu personalitate juridică de cabinete psiho-pedagogice.

"Vă daţi seama ce ar însemna ca fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică să aibă un cabinet psiho-pedagogic şi un consilier? Chiar în unităţile de învăţământ din mediul rural în care ştim că nu se desfăşoară activitatea doar într-o unitate de învăţământ, ci şi în celelalte localităţi, toţi copii ar avea acces la activitatea de consiliere. Este, de fapt, un drept care este stipulat prin lege şi anume că toţi copii trebuie să aibă acces la serviciile de consiliere, ca să nu mai vorbim, în afară de consilierile psiho-pedagogice, se pot realiza consilierile privind dezvoltarea în carieră", a afirmat Huncă.

Potrivit acesteia, în prezent,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata