Mihai Eminescu va fi tradus în limba kazahă; bust al poetului la Nur-Sultan

0 4

În viitor, o parte din opera lui Mihai Eminescu va fi tradusă în limba kazahă cu sprijinul Ministerului Culturii, iar un bust al marelui poet va fi amplasat, anul viitor, în Piaţa Bucureşti din capitala Kazahstan, Nur-Sultan.

„Ministerul Culturii va sprijini demersurile Ambasadei de a traduce o parte din opera lui Mihai Eminescu în limba kazahă şi de a o publica în Kazahstan. De asemenea, bustul marelui poet român va fi inaugurat în Piaţa Bucureşti din capitala Nur-Sultan, anul viitor”, a anunţat miercuri ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, înr-o postare pe Facebook.

Ministrul culturii Bogdan Gheorghiu s-a întâlnit marţi cu Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Nurbakh Rustemov, ocazie cu care au fost discutate proiectele culturale ale Ambasadei pentru anul 2021.

În acest sens diplomatul kazah a spus că România şi Kazahstan au deja puternice relaţii economice, dar prin cultură şi sport se poate crea şi o legătură emoţională între cele două culturi.

„Toate aceste demersuri ne onorează, iar optimismul şi energia E.S. îmi dau convingerea că vom avea o colaborare extraordinară şi ne vom consolida relaţiile culturale în viitorul apropiat”, a mai declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata