Miliardarul Jeff Bezon investește într-un start-up care ar putea ajuta oamenii să nu mai îmbătrânească

De Jurnalul Național Investiții Lifestyle Sănătate Vedete 221 citiri
2 min citire
Miliardarii Jeff Bezos și Yuri Milner ar fi investit într-un start-up de biotehnologie care vrea să descopere o modalitate prin care să inverseze timpul astfel încât oamenii să nu mai îmbătrânească, scrie Daily Mail.

La rândul său, Yuri Milner, care are o avere evaluată la 4,8 miliarde dolari, a investit în companiile Facebook și este fondatorul companiei de internet Mail.Ru.

În acest fel, Start-up-ul Altos Labs a atras în acest an, finanțare de cel puțin 270 milioane dolari pentru a analiza potențialul tehnologiei de reprogramare celulară pentru a întoarce ceasul biologic la animale și, eventual, la oameni.

Deși încă nu sunt date concrete despre cerectările start-up-ului, compania a inclus-o în echipa sa pe doctorul Shinya Yamanaka, pionier în cercetarea reprogramării celulare, câștigând și Premiul Nobel în anul 2012.

Recent, cercetătorul a descoperit că, adăugând doar patru proteine specifice la celule, acestea pot fi instruite să revină într-o stare anterioară cu proprietățile celulelor stem care alcătuiesc elemente constitutive ale vieții animale.

Pentru început, tehnologia nu numai că ar face celulele mai tinere, ci prin transformarea lor în celule stem, le-ar schimba și rolul. Însă acest lucru ar fi mult prea periculos pentru a fi încercat la oameni.

În contextul dat, start-up-ul Altos nu a făcut încă un anunț oficial, dar pe lângă miliardarii Bezos și Milner, compania ar putea atrage finanțare din partea altor oamenii de afaceri din Silicon Valley și fonduri de investiții.