Militarii Brigăzii 81 Mecanizată participă la exerciţiul „Wind Spring 21”

182

Pentru o perioadă de două săptămâni, structurile Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” vor participa la un eveniment major de instruire organizat în poligonul Bogata – Wind Spring 21, potrivit comunicatului de presă remis vineri AGERPRES.

Astfel, „În perioada 24 mai – 4 iunie 2021, structurile Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” participă, în poligonul Bogata, la exerciţiul „Wind Spring 21″, conectat cu DACIA 21 LIVEX. În cadrul acestui exerciţiu vor fi implicaţi aproximativ 700 de militari din mai multe unităţii militare din ţară, cu 200 de mijloace tehnice”, se menţionează în comunicat

Principalele obiective în exerciţiul din poligonul Bogata sunt: perfecţionarea deprinderilor în planificarea, organizarea şi conducerea acţiunilor la nivelul comandamentelor unităţilor brigăzii şi dezvoltarea deprinderilor acţionale ale forţelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern.

Din punct de vedere al pregătirii, aceasă instuire constituie o etapă de evaluare a nivelului de instruire atins până în acest moment de către structurile Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata