Ministerul Agriculturii ia măsuri pentru plafonarea preţurilor la alimente

0

Ministerul Agriculturii analizează adoptarea unor măsuri care să ducă la limitarea creșterii prețului la produsele de bază.

„Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar de Franța, pentru limitarea creșterii exagerate a prețurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piața națională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul”, se arată într-un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.

Ministerul face referire în special la preţul pâinii. „După apariţia în presă a unorf informaţii de scumpire a pâinii, conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a avut discuţii cu conducerea Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, menţinându-şi poziţia că nu există motiv de majorare excesivă a preţului pâinii”, a scris Daea, în răspunsul către Gavrilă Ghilea.

România a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), în luna noiembrie,cu un avans al preţurilor de consum de 3,2%, la egalitate cu Estonia şi Ungaria. Datele au fost publicate luni, 17 decembrie, de Oficiul European de Statistică – Eurostat.

În ceea ce priveşte România, datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie a scăzut la 3,4%, de la 4,3% în octombrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, cele alimentare cu 2,86%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5%.

Scoatem din buzunar mai mulți bani pentru ouă, citrice și pâine. Vezi cum au evoluat prețurile alimentelor în luna august.

Citeşte şi: VIDEO / Crăciun…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close