Miniştrii Mediului şi Agriculturii au indentificat unele terenuri pentru a fi împădurite

Pentru identificarea unor categorii de terenuri care pot fi împădurite, cum ar fi cele administrate în prezent de Agenţia Domeniilor Statului, a fost subiectul principal al discuţiilor ce au avut loc miercuri între ministrul Mediului, Barna Tanczos, secretarul de stat Ionuţ Sorin Banciu şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

În urma unei informări postate de Ministerul Mediului pe Facebook, este vorba de identificarea unor terenuri degradate şi terenuri aflate în proprietate privată.

În acest domeniu de activitate, participanţii la întâlnire, au punctat necesitatea unei colaborări interinstituţionale MMAP – MADR şi pregătirea unei proceduri coerente care să susţină acest demers.

„Cele mai mari probleme în acest moment sunt în zona de sud a ţării, în Oltenia, unde fenomenul deşertificării a luat amploare în ultimii ani şi unde agricultura intensivă a contribuit, de asemenea, la degradarea acestor suprafeţe. Beneficiarii terenurilor degradate din aceste judeţe deficitare în păduri vor fi sprijiniţi pentru ca aceste suprafeţe să poată fi împădurite cât mai repede din fondurile PNRR”, a scris MMAP pe reţeaua de socializare.

Pentru viitor, România s-a angajat să împădurească peste 55.000 de hectare de terenuri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi să planteze alte circa 9 milioane de arbori în interiorul oraşelor, prin înfiinţarea de păduri-urbane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata