Ministrul Apărării atacă în instanţă prelungirea mandatului Şefului Statului Major al Armatei. Gabriel Leş, val de critici la adresa președintelui Iohannis

0


Ministrul Apărării, Gabriel Leş, va ataca în contenciosul administrativ decretul prezidenţial prin care s-a prelungit, de către preşedintele Klaus Iohannis, mandatul şefului Statului Major al Armatei, Nicolae Ciucă. Ministrul a scris, într-o postare pe Facebook, că a dorit să discute cu Klaus Iohannis, însă i s-a răspuns că “Preşedintele este ocupat!”.

Ministrul Gabriel Leş afirmă că s-a speculat asupra faptului că ministrul Apărării nu a respectat condiția ce prevede că propunerea trebuie să vină din rândul șefilor categoriilor de forță, sau de locțiitor SMAp.

“Doresc să clarific pe această cale, încă o dată, că eu nu am mers la Cotroceni cu o propunere în plic. În realitate, am solicitat CSAT avizul pentru a numi un general al armatei române cu recunoaștere internațională în poziția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre, urmând ulterior să emit ordinul de ministru aferent. Numai după aceste etape preliminare propunerea putea fi înaintată către președinte spre emiterea decretului de numire, aceasta fiind pasul procedural final. Președintele a respins în mod reflex, fără argumente, solicitarea inițială (care este în fapt apanajul ministrului), anulând întregul eșafodaj pe care se întemeia procedura legală de numire. Teza conform căreia am mers la Cotroceni pentru a solicita emiterea unui decret de numire (sau a mai multora) pentru o persoană neeligibilă este profund neadevărată”, a menţionat el.

Potrivit lui Leş, “lipsa dialogului a fost cea de-a doua linie de argumentare prin care s-a încercat culpabilizarea celor implicați în procedură”.

“Vă pot spune, ca am avut numeroase inițiative de a dialoga pe această temă cu Palatul Cotroceni. Deși este de notorietate tensiunea…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close