Ministrul Apărării îl atacă pe Klaus Iohannis în scandalul privind şefia Statului Major: „Președintele nu a justificat nimic!”

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, îl contrazice pe preşedintele Klaus Iohannis în cazul numirilor de la vârful Statului Major. El a declarat, la Antena 3, că şeful statului nu a oferit nicio explicaţie pentru respingerea propunerilor avansate de minister.

„Am făcut propunerea ca domnul general Scarlat să fie noul șef al Statului Major Apărării (…). Președintele a spus că nu sunt legale propunerile, fără să-mi spună de ce nu sunt legale”, a spus ministrul.

Gabriel Leş a dat de înţeles că preşedintele a acţionat în afara legii atunci când i-a prelungit mandatul actualui şef al SMG, Nicolae Ciucă.

„Sunt foarte curios cum a prelungit mandatul generalului Ciucă. Din ceea ce citesc eu în lege, și propunerea de prelungire se face de ministrul Apărării Naționale. Dacă mă întrebați pe mine nu avem un general la conducerea Statului Major al Apărării, dar președintele spune că a semnat decret și că avem”, a spus, la Antena 3, Gabriel Leş.

Președintele a declarat, după ședința CSAT, că nu există nicio propunere valabilă pentru șefia Armatei. „O situație creată de incompetența PSD”. În acest context, șeful statului a anunțat că prelungește mandatul lui Nicolae Ciucă.

Anunțul reuniunii CSAT a venit după ce ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat, miercuri, că nu va prelungi mandatul actualului șef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, mandat care se încheie pe 31 decembrie 2018.

Întrebat ce se întâmplă dacă președintele refuză noua propunere pentru conducerea Statului Major al Apărării, ministrul Apărării a precizat: „Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Discutăm de Armata României şi despre un mandat care este la încheiere în acest moment. Nu cred că…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata