Ministrul austriac al Apărării: Preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România asigură o continuitate a proiectelor europene de apărare

Ministrul austriac al Apărării, Mario Kunasek, aflat în vizită la Bucureşti, a declarat, luni, că prin preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România continuitatea proiectelor europene în domeniul securităţii şi apărării va fi asigurată.

Mario Kunasek s-a întâlnit, la sediul MApN, cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

"Am constatat de-a lungul convorbirii că între viziunile noastre există foarte multă compatibilitate. Vreau să exprim bucuria mea cât priveşte faptul că preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România ne convinge că va exista o continuitate a proiectelor noastre. Această continuitate este o garanţie pentru consolidarea politicii de apărare şi securitate. În perioada mandatului nostru, au existat mai multe proiecte care urmează să fie puse în operă pe timpul mandatului dumneavoastră. Domnul ministru a enumerat câteva puncte, eu nu aş dori decât să întăresc spusele dânsului. Mai ales în domeniul PESCO este important să putem pune în operă proiectele începute", a afirmat Kunasek, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu omologul român.

El a amintit că două dintre proiectele în domeniul PESCO sunt în colaborare Austria – România.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

"Un al doilea punct la fel de important pentru Austria şi pentru România este problema Balcanilor de Vest. Întotdeauna în timpul mandatului nostru am spus că suntem datori să exportăm securitate pentru a nu fi nevoiţi să importăm insecuritate în Europa, însă este o dorinţă a noastră ca ţările participante să obţină capabilitatea de a-şi putea rezolva singure problemele. În acest sens, exprim încă o dată bucuria că domnul ministru a exprimat disponibilitatea ca România să dezvolte proiectele începute de Austria pe problematica Balcanilor de Vest", a subliniat Kunasek.

El a menţionat că pe perioada Preşedinţiei austriece Consiliului UE una dintre…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata