Ministrul britanic de Externe:După ce vom părăsi UE, intenţionăm să construim noi relaţii cu partenerii, inclusiv România

0 103

Marea Britanie este hotărâtă, după ce va părăsi Uniunea Europeană, să promoveze liberul schimb şi să creeze noi relaţii cu partenerii, inclusiv România, a declarat, vineri, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt.

El a vorbit la deschiderea oficială a primului birou din România al Grupului London Stock Exchange (LSEG), alături de David Schwimmer – CEO London Stock Exchange Group şi de Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Hunt a spus că deschiderea biroului înseamnă locuri de muncă pentru aproape 500 de români.

"Londra este unul dintre cele mai mari centre din lume. Investitorii străini vin la Londra pentru a lua legătura cu investitori şi finanţe şi sunt mândru că Bucureştiul face parte din această reţea. Prosperitatea Marii Britanii a fost construită în întregime pe liberul schimb economic. După ce vom părăsi UE, suntem hotărâţi nu doar să menţinem această tradiţie, ci să o consolidăm, încurajând şi promovând liberul schimb în lumea întreagă. Iar comerţul cu Europa este fundamental pentru succesul nostru economic", a afirmat Hunt.

Ministrul britanic de Externe a vorbit despre perspectivele post-Brexit.

"Marea Britanie este a cincea cea mai mare economie, iar UE este cea mai mare piaţă unică pentru exportul britanic. În contextul în care Marea Britanie se repoziţionează pe scena globală, intenţionăm să construim noi relaţii cu partenerii noştri, inclusiv România", a punctat el.

Jeremy Hunt a adăugat că în prezent volumul schimburilor economice între România şi Marea Britanie este de 4 miliarde de euro, o creştere de 9 la sută faţă de anul trecut.

"Sunt încrezător că această tendinţă în ceea ce priveşte schimbul economic dintre ţările noastre va continua (…) peste 5.000 de companii britanice au investit aproape 1,5 miliarde de euro în economia română", a evidenţiat el, menţionând, în context, Liberty…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x