Ministrul Carmen Dan s-a întâlnit la Strasbourg cu membri ai Parlamentului European

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut întâlniri bilaterale la Strasbourg cu membri ai Parlamentului European pe tema priorităţilor din domeniul afacerilor interne ale preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, informează MAI.

Întâlnirile au avut loc în contextul vizitei de lucru la Strasbourg a unei delegaţii conduse de premierul Viorica Dăncilă pentru prezentarea priorităţilor preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în plenul Parlamentului European.

Ministrul Carmen Dan a discutat cu preşedintele Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European şi cu preşedintele Conferinţei Preşedinţilor de Comisii, precizează MAI într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, ministrul român a reiterat angajamentul preşedinţiei României la Consiliul UE de a contribui la avansarea celor mai importante dosare legislative din domeniul afacerilor interne, care au ca reper siguranţa cetăţenilor, şi a solicitat sprijinul membrilor Comisiei LIBE pentru obţinerea de progrese semnificative în cadrul trialogurilor.

Totodată, ministrul român a menţionat eforturile intense care au loc la nivel tehnic în ceea ce priveşte dosarul referitor la asigurarea interoperabilităţii sistemelor de informaţii ale UE pentru gestionarea frontierelor, migraţie şi securitate.

"Pe palierul asigurării securităţii frontierelor externe, ministrul Carmen Dan a reamintit că una dintre priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE este consolidarea mandatului Frontex. Oficialul român a menţionat că preşedinţia României la Consiliul UE va depune eforturi în vederea obţinerii unui acord în cadrul Consiliului pentru a începe trialogurile cu Parlamentul European cât mai curând posibil. În egală măsură a subliniat intenţia de a ajunge la un acord inter-instituţional înainte de sfârşitul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata