Ministrul Gabriel Leş s-a întâlnit, la Bruxelles, cu omologii din Canada şi Georgia

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a avut, miercuri, o întâlnire bilaterală cu omologul canadian, Harjit Singh Sajjan, cu prilejul Reuniunii informale a miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO, care are loc la Bruxelles, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, "oficialul român a exprimat aprecierea pentru contribuţia substanţială şi constantă a Canadei la implementarea măsurilor de consolidare a flancului estic aliat, exemplificând prin participarea Canadei, în ultimii doi ani, la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre".

"Totodată, ministrul Leş a adresat mulţumiri faţă de angajamentele asumate deja de Canada, în acest an, în efectuarea unor astfel de misiuni. De asemenea, ministrul Leş a accentuat importanţa deosebită a relaţiei transatlantice pentru securitatea Europei, având în vedere provocările actuale de securitate în regiunea Mării Negre", se precizează în comunicat.

Cei doi oficiali au discutat şi despre cooperarea în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, tema principală constituind-o misiunea militară pe care România o va executa, din toamna acestui an, în Mali.

"Cei doi oficiali au abordat subiectul referitor la contribuţia României la misiunea MINUSMA din Mali, începând cu luna octombrie a acestui an. Astfel, având în vedere că România va succeda Canada la îndeplinirea misiunii, cei doi miniştri au discutat aspecte generale pe care o astfel de contribuţie operaţională le implică, precum şi sprijinul pe care partenerul canadian l-ar putea oferi, prin prisma expertizei deţinute, în pregătirea participării ţării noastre la această misiune", se menţionează în comunicatul MApN.

Tot în cursul zilei de miercuri, ministrul Apărării s-a întâlnit, tot la Bruxelles, cu ministrul georgian al apărării, Levan Izoria, cu care a abordat subiecte de interes reciproc…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata