Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius a avertizat despre un posibil atac al Rusiei asupra NATO

De Jurnalul Național Actuale Politică 200 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În prezent, există tensiuni înalte între mai multe stata ale lumii, însă există şi între Rusia și NATO, în acest sens, avertismentele cu privire la posibilitatea unui atac rusesc asupra statelor membre NATO subliniază o realitate geopolitică îngrijorătoare.

În cât timp, Putin ar putea declanșa un război împotriva NATO?

Din cauza unei recente acțiuni a NATO, se amplifică tensiunile dintre acestea şi Rusia,

Astfel, pe măsură ce relațiile dintre NATO și Rusia continuă să fie încordate, iar evenimentele recente din luna ianuarie 2024 subliniază o escaladare semnificativă a tensiunilor.

Concret, NATO a demarat cel mai mare exercițiu militar de la sfârșitul Războiului Rece, mobilizând 90.000 de trupe într-o demonstrație de forță și unitate în fața provocărilor de securitate crescânde din partea Rusiei.

Acest exercițiul, numit „Steadfast Defender 2024”, vizează repetarea modurilor în care trupele americane ar putea întări aliații europeni în țările care se învecinează cu Rusia.

O reacție a Rusiei, la aceste manevre a fost promptă, aceasta vine cu avertismente că aceste exerciții ar putea provoca „incidente militare”. Ministerul rus de Externe a etichetat exercițiile NATO ca fiind o revenire „irevocabilă” la schemele Războiului Rece, subliniind percepția de amenințare pe care Moscova o are față de activitățile alianței în proximitatea granițelor sale.

În acest context tensionat, NATO și-a exprimat preocuparea cu privire la escaladarea agresiunii rusești, inclusiv utilizarea de lovituri aeriene intense împotriva civililor și infrastructurii ucrainene, precum și recurgerea la rachete balistice sursate din Coreea de Nord și drone din Iran.

În contextul intimidării, aceste dezvoltări subliniază o deteriorare continuă a relațiilor dintre Rusia și alianța transatlantică, cu NATO care își întărește deterența și apărarea în fața comportamentului considerat agresiv din partea Rusiei.

 

Avertismentul ministrului german al Apărării

Într-un context global marcat de incertitudine și tensiuni crescânde, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a emis un avertisment semnificativ referitor la securitatea europeană și riscul unui posibil atac rusesc asupra NATO în următorii 5-8 ani.

Avertismentul vine în urma unei intensificări a retoricii agresive din partea Rusiei, atât împotriva statelor membre NATO și ale Uniunii Europene, cât și a Republicii Moldova.

În opinia sa, Boris Pistorius vorbind pentru publicația germană „Der Tagesspiegel”, a subliniat frecvența amenințărilor provenite de la Kremlin, indicând că acestea nu pot fi ignorate sau luate ușor.

În afirmaţiile sale, „Auzim amenințări de la Kremlin aproape în fiecare zi… așa că trebuie să luăm în considerare faptul că Vladimir Putin ar putea chiar să atace o țară NATO într-o zi”, a afirmat ministrul.

Cu toate acestea, Pistorius a menționat că, deocamdată, nu există o probabilitate imediată a unui atac rusesc. Totuși, experții militari și analiștii de securitate estimează o fereastră de timp de 5-8 ani în care un astfel de scenariu ar putea deveni realitate, având în vedere actuala dinamică geopolitică și militară.

 

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,