Ministrul Internelor despre Klaus Iohannis: Mă aştept, cu ocazia Consiliului european de la Sibiu, să discute despre Schengen

0

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, la o emisiune televizată, că speră ca preşedintele Klaus Iohannis să discute despre necesitatea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen atunci când va susţine discursul de la Summitul european informal de la Sibiu.

"Din 2011 România este pe deplin pregătită să adere. Însă, cu ocazia acestui Consiliu Informal al Afacerilor Interne, având în jurul mesei toţi miniştrii din spaţiul european, având în jurul mesei reprezentanţi ai Parlamentului European, reprezentanţi ai Comisiei, care s-au poziţionat, nu numai acum, şi cu alte ocazii referitor la aderarea României şi a Bulgariei, am considerat că e obligaţia şi responsabilitatea noastră ca stat care asigură preşedinţia să dezbatem această temă", a spus demnitarul, referitor la dezbaterile reuniunii informale a Consiliului JAI.

Dan a explicat că pe fondul reuniunii de la Bucureşti s-a creat posibilitatea de a "tatona" poziţia unor state referitor la votul pentru accederea în spaţiul Schengen.

"Aţi văzut poziţia noastră, aţi văzut poziţia premierului. A avut loc acel declic şi este rolul nostru de a continua aceste demersuri pentru a debloca la nivel politic şi a avea o decizie. Nu puteam să punem pe agenda noastră un vot pentru aderare într-un JAI informal, pentru că nu este procedural corect. (…). Acum sunt mai optimistă ca oricând. Dar, repet, este un pas important, în plan guvernamental, la toate nivelurile. Cred că este momentul să provocăm discuţii serioase pe acest subiect şi mă aştept ca şi preşedintele României, cu ocazia Consiliului european de la Sibiu, să discute despre această problemă şi să se poziţioneze, pentru că o face pentru România", a afirmat ministrul.

În altă ordine de idei, Carmen Dan a revenit la discuţiile despre preşedintele României după ce a fost întrebată cum comentează poziţia "combatantă" a acestuia pe probleme de politică…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata