Ministrul justiției, Tudorel Toader, nominalizat la premiul ”Secera și ciocanul”. Revoluționarii din Timișoara l-au chemat pe podium și pe Augustin Lazăr

0


Societatea Timișoara premiază în fiecare an personalitățile și proiectele civice din societatea românească, iar anul acesta a venit rândul ministrului Tudorel Toader și procurorului general al României. Primul este chemat să primească o distincție cu trimitere la perioada de dinainte de Revoluția din 1989, respectiv ”Secera și Ciocanul”, în timp ce procurorul general este nominalizat la premiul ”Speranța”. Acordarea premiilor urmează a avea loc în jurul datei de 11 martie, ziua Proclamaţiei de la Timişoara.

“Consiliul de conducere al Societăţii Timişoara a decis care vor fi laureaţii premiilor organizaţiei pe anul 2018. Societatea Timişoara premiază în fiecare an proiecte civice, instituţii şi personalităţi pentru abordarea temerară şi responsabilă a unor teme majore din societatea românească, precum şi pentru promovarea valorilor europene în arhitectura instituţională a României. Astfel, la 29 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început”, se arată într-un comunicat al Societăţii Timişoara potrivit Agerpres.

Premianţii invitaţi în martie la ceremonia de înmânare a premiilor de la Timişoara sunt procurorul general Augustin Lazăr, care va primi Premiul “Speranţa”, filosoful Mihai Şora, căruia îi va fi decernat Premiul “Ion Monoran”, jurnalistul Cristian Pantazi, pentru Premiul “Oscar Berger”, și ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru Premiul “Secera şi Ciocanul”.

Premiile vor fi însoţite de trofee, opere ale artistului Ioan Nemţoi.

Societatea Timişoara, fondată în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989 de un grup de intelectuali timişoreni,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata