Ministrul Meleşcanu şi omologul iordanian încurajează investiţiile reciproce în România şi Iordania

0 95

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi omologul său iordanian, Ayman Safadi, încurajează investiţiile reciproce în România şi Iordania.

"Adresăm, în calitatea noastră de miniştri ai Afacerilor Externe, un mesaj de încurajare pentru mediile de afaceri din cele două state în vederea creşterii investiţiilor reciproce directe în România şi Iordania care să aducă rezultate benefice ambelor părţi pe termen mediu şi lung", a afirmat Meleşcanu, miercuri, în declaraţia comună cu ministrul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi.

El a precizat că discuţiile au vizat pregătirea ambelor părţi în vederea semnării, în următoarea perioadă, a unor acorduri şi tratate în mai multe domenii, menţionând justiţie şi afaceri interne, cooperare în domeniul situaţiilor de urgenţă, IT, educaţie, cultură şi mass-media.

"Dorim astfel să dezvoltăm cooperarea directă dintre universităţile din România şi din Iordania pe bază de reciprocitate, având în vedere îndelungata tradiţie în acest domeniu, cât şi reputaţia foarte bună pe care învăţământul superior din România o are în Iordania. De asemenea, dezvoltarea cooperării academice care are loc şi la nivel european prin folosirea instrumentelor pe care le reprezintă programul Erasmus +, care permite tinerilor iordanieni să participe la activităţi de educaţie. Din punct de vedere economic, vom utiliza mecanismul de cooperare care există între cele două camere de comerţ în vederea impulsionării activităţii Consiliului de Afaceri România-Iordania. Dorim consolidarea cooperării între cele două camere de comerţ şi la nivel loc, astfel încât să fie facilitată organizarea unor misiuni economice româneşti în Iordania, în condiţiile în care un număr important de companii româneşti prezintă un interes pentru dezvoltarea investiţiilor noastre în această zonă, Iordania fiind un centru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata