Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Liberalii ar putea tăia pensiile și salariile dacă vin la guvernare”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a arătat îngrijorat de poziția PNL față de sistemul social din România și a afirmat că în cazul în care liberalii ar ajunge la guvernare, aceștia ar putea îngheța sau chiar tăia pensiile și salariile.

„Eu am trei temeri foarte mari la ceea ce se poate întâmpla în viitor vizavi de pensionari, salariaţi, studenţi şi chiar tinerii întreprinzători. În primă fază, am văzut în perioada 2017- 2018 declaraţii din ce în ce mai alarmiste către populaţie că nu sunt bani de salarii şi nu sunt bani de pensii. S-a demonstrat contrariul, că am şi plătit salariile la timp, că am plătit pensiile la timp, indemnizaţiile, tot ce înseamnă prestaţii sociale. Mai mult, majorându-le. Părerea mea este că această lamentare colegii din Opoziţie o vor folosi în momentul în care să spunem că în 2020 vor veni la guvernare şi expresia lor va fi: ‘Noi v-am spus de atunci că nu sunt bani’. Vor îngheţa salariile sau pensiile sau, mai rău, să facă ceea ce au făcut, şi anume să le taie”, a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi

Ministrul Muncii crede că liberalii ar putea tăia pensiile și salariile dacă vin la guvernare

Marius Budăi a mai spus că liberalii ar putea tăia subvenţiile pentru studenţi și ar putea elimina finanțările pentru programe precum Start-up Nation. „A doua temere este legată tot de una din declaraţiile lor prin care spun că noi nu trebuie să mai avem subvenţii. Ce înseamnă subvenţii? Poate nu conştientizează colegii liberali. Nu mai acordă burse studenţilor? Nu mai acordăm transport gratuit studenţilor? Trebuie să ne gândim foarte bine atunci când facem o declaraţie în spaţiul public.

A treia temere este legată de ajutoarele de stat, că nu vor mai trebui să existe. Ce înseamnă ajutoare de stat? Iar le spun colegilor că poate nu conştientizează. De exemplu, Start-up Nation este o schemă de ajutor de stat, o schemă…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata