Ministrul pentru Mediul de Afaceri, la incubatorul de la Odorheiu Secuiesc: E un exemplu de bună practică ce ar trebui multiplicat

0

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, s-a întâlnit sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, cu antreprenorii din zonă, el apreciind activitatea incubatorului de afaceri din municipiu, despre care a spus că reprezintă un exemplu de bună practică.

"Este un incubator activ, sunt peste 40 de firme, este un mediu în care, într-adevăr, incubează firme noi. Un ciclu de incubare durează trei ani de zile şi, în mod firesc, atunci când te-ai dezvoltat poţi să mergi şi să îţi dezvolţi afacerea într-o altă zonă. Iar aici aceste cicluri de incubare se desfăşoară foarte bine, gradul de reînnoire a firmelor este cel pe care l-au prognozat când au obţinut finanţare pe fonduri europene şi este un exemplu de bună practică, care cred că ar trebui multiplicat", a precizat, pentru AGERPRES, ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Întrebat despre importanţa incubatoarelor de afaceri, el a spus că acestea ar trebui să fie o prezenţă constantă acolo unde există dinamică antreprenorială.

"Reţeaua de incubatoare de afaceri ar trebui să fie o prezenţă constantă în majoritatea centrelor importante unde există această dinamică antreprenorială. Totuşi, noua lege, revizuirea legii, vine să aducă şi nişte facilităţi fiscale şi să le permită autorităţilor locale, universităţilor să investească în astfel de incubatoare de afaceri. Şi, de asemenea, este o temă pe care o purtăm în Europa, în încercarea de a avea finanţări mai bune în noul Cadru Financiar Multianual, pentru partea de incubare şi de dezvoltare a start up-urilor europene, sigur şi pentru cele din România în acelaşi timp", a arătat ministrul.

El a spus că a avut "o discuţie foarte bună" cu antreprenorii din zona Odorhei, problemele dezbătute fiind cele legate de lipsa forţei de muncă şi de politicile publice pe care Guvernul le are în această direcţie, de învăţământul dual, fiind oferite informaţii despre programele…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close