Ministrul Turismului susţine că domeniul de schi de la Bâlea, din Munţii Făgăraş, este proiect strategic

0 103

Domeniul de schi de la Bâlea, din Munţii Făgăraşului, este inclus în lista proiectelor strategice, în priorităţile ce vor face obiectul finanţărilor prin ordonanţa de urgenţă a Guvenului care reglementează parteneriatul public-privat, a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Cunoscând managementul deficitar al reprezentantului ADI Monte Făgăraş Bâlea-Capra şi neavând aşteptări pentru lucruri concrete din partea acestuia, am decis ca proiectul 'Domeniul schi în Munţii Făgăraş' să ajungă şi pe lista proiectelor strategice, fiind inclus în priorităţile ce vor face obiectul finanţărilor prin ordonanţa de urgenţă a guvenului care reglementează parteneriatul public privat. Astfel, Comisia de Strategie si Prognoză are în lucru acum elaborarea normelor pentru ca, în curând, proiectul să fie scos la licitaţie publică", a menţionat Bogdan Trif, într-un comunicat de presă remis marţi.

El a mai afirmat, potrivit comunicatului, că a avut, anul trecut, două întâlniri la ministerul Turismului cu toţi primarii şi reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Monte Făgăraş Bâlea-Capra, în cadrul cărora le-a explicat ce documentaţie trebuie să depună la minister şi ce paşi trebuie urmaţi.

"Ba mai mult, am fost cu aceştia inclusiv la Ministerul Mediului, unde ne-am întâlnit cu specialiştii care, la rândul lor, le-au dat cele mai bune sfaturi pentru ca proiectul să primească avizul de mediu", a spus Trif.

Trif a mai precizat că, "reprezentantul ADI Monte Făgăraş Bâlea-Capra (…) nu a depus nici până în momentul de faţă studiul de fezabilitate necesar semnării contractului de finanţare".

Potrivit sursei citate, a fost simplificată procedura de atribuire a fondurilor către autorităţile publice locale, "astfel că la ora actuală acestea sunt scutite de a mai depune o documentaţie stufoasă, acest lucru uşurându-le efortul financiar şi reducând timpul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata