Mituleţu (AEP): Obiectivele mele sunt alegeri libere şi corecte, precum şi unificarea legislaţiei electorale

0 85

Noul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, a declarat miercuri, după ce a fost validat în funcţie de plenul reunit al Parlamentului, că obiectivele sale sunt alegeri "libere" şi "corecte", precum şi unificarea legislaţiei în domeniu şi o transparenţă cât mai mare a proceselor electorale.

"Mă onorează votul din această zi – 252 de voturi înseamnă ceva. Le mulţumesc şi celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat, este o onoare pentru mine să preiau mandatul de preşedinte al AEP. Obiectivele sunt alegeri libere şi corecte, transparenţă şi integritatea tuturor angajaţilor AEP, cât şi a tuturor persoanelor implicate în procesele electorale din acest an, din anul următor, dar şi pe viitor. Aşa cum ştiţi, am o experienţă în AEP şi sunt convins că voi duce la bun sfârşit şi ceea ce şi-au propus preşedinţi înaintea mea, cât şi obiective pentru viitor: unificarea legislaţiei electorale şi transparenţa cât mai mare a proceselor electorale", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului.

Mituleţu a precizat că, în calitate de secretar general al AEP, funcţie deţinută până în prezent, nu a avut informaţii referitoare la controalele efectuate la partidele politice în ceea ce priveşte cheltuirea subvenţiei, dar urmează să discute cu reprezentanţii departamentului de specialitate pe această temă.

"Lăsaţi-mă să preiau mandatul de preşedinte, să chem compartimentul care se află în subordinea preşedintelui autorităţii, respectiv Departamentul de control, şi să stabilim care sunt lucrurile care s-au făcut şi lucrurile care urmează să se facă, bineînţeles conform procedurilor interne şi regulamentului. (…) Luni voi ieşi cu un comunicat de presă cu siguranţă despre fiecare lucru care a fost în ultima perioadă în spaţiul public. (…) Potrivit dispoziţiilor legale, AEP desfăşoară controale concomitent cu…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata