Moţiunea de cenzură „Ajunge”, la vot în Parlament. PSD îşi trimite doar aleşii din jurul Bucureştiului, pentru a asigura cvorumul

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, intră la vot, în plenul Parlamentului. Opoziţia şi-a folosit dreotul constituţional de a cere demiterea Guvernului, o dată pe sesiune, însă strategia a fost una fără succes. Negocierile cu cei din interiorul PSD au eşuat, UDMR a anunţat că nu îşi va exprima votul iar minorităţile, cel mai probabil vor vota cu Puterea, conform tradiţiei. 

Pentru ca Guvernul Dăncilă să cadă este nevoie de 233 de voturi. În acest moment PNL, USR, PMP au 145 de parlamentari. Alături de ei ar mai putea vota neafiliaţii, care sunt 26. Coaliţia PSD -ALDE are 248 de parlamentari.

Aritmetica din Legislativ arată că şansele moţiunii de cenzură sunt zero.

UDMR a anunţat deja că nu va vota. Parlamentarii Uniunii vor fi în sală, dar nu îşi vor exprima votul.

PSD nu are emoţii, joi, mai ales că marea majoritate a plecat deja în vacanţa de Iarnă. Conducerea partidului a decis că parlamentarii social-democraţi nu vor fi cu toţii prezenţi la şedinţa de joi. Vor veni doar cei care stau în Bucureşti şi în împrejurimi pentru a asigura cvorumul de şedinţă, potrivit unor surse parlamentare.

În plus, PSD şi ALDE nu vor vota.

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptată să vină în plenul Parlamentului, alături de miniştri. Ea va răspunde criticilor Opoziţiei şi apoi va pleca la şedinţa de Guvern.

Parlamentarii Opoziţiei îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că toate angajamentele din programul de guvernare au fost amânate după 2021.

Opoziţia mai acuză „schingiuirea sistemului de justiţie, care dă mari dureri de cap liderilor PSD”.

Semnatarii moţiunii fac în final un apel către colegii din…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata