Moţiunea de cenzură, citită luni în plenul Parlamentului. Orban (PNL): Mai avem nevoie de 65 de voturi

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, de la ora 16,00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie, în care se cere demiterea Guvernului Dăncilă. Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat, la Digi 24, că, pentru aprobarea moţiunii de cenzură, mai sunt necesare 65 de voturi, care ar trebui să vină şi de la parlamentarii PSD şi ALDE.

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de 163 de parlamentari PNL, USR şi PMP, va fi dezbătută şi votată în şedinţa de joi.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Pentru adoptarea ei este nevoie de votul a jumătate plus unu dintre parlamentari. Votul este secret, cu bile.

Liderul PNL Ludovic Orban spune că Opoziţiei îi mai sunt necesare 65 de voturi, pentru a da jos Guvernul. Iar în cazul în care vor reuşi, în niciun caz nu vor accepta un noul Guvern PSD.

Orban le-a transmis liderilor UDMR că ar trebui mai întâi să-şi dorească înlocuirea actualului Executiv, apoi să întrebe cine ar urma să fie premier.

”Această punere în scenă creaza un alibi pentru cei din zona UDMR, pentru ce au făcut în ultimii doi ani, doi ani în care UDMR a girat toate porcăriile PSD. (…) Realitatea e că de doi ani UDMR e alături de PSD şi l-a ajutat în cele mai dificile momente. Nu a votat nicio moţiune de cenzură sau simplă, are un protocol de colaborare parlamentară, are reprezentanţi care nu sunt în prima linie… Prima şi cea mai importantă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata