Mugur Isărescu, chemat joi la audiere, în Parlament. Liberalii vor sancţionarea lui Daniel Zamfir, de la ALDE

0 102


Biroul permanent al Senatului a aprobat, marți, chemarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, la audieri joi, de la ora 11.00 în comisiile reunite e buget ale Parlamentului.

Invitația făcută de conducerea Senatului vine după ce guvernatorul Mugur Isărescu a refuzat să se prezinte la audierea de săptămâna trecută, din Comisia economică.

Daniel Zamfir a declarat că prezența lui Mugur Isărescu la audierea în comisii este obligatorie, şi a dat ca exemplu un articol din Regulamentul Senatului care spune că: „în cazul în care comisiile solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituții publice, prezența acestora este obligatorie”.

Comisia economică a Senatului a cerut, marţi, Biroului Permanent, şi iniţierea unei anchete parlamentare cu privire la investigația efectuată de Consiliul Concurenței, deschisă în 2008, privind posibila încălcare a prevederilor legii concurenței de către întreprinderile active pe piața serviciilor bancare și interbancare din România.

Liberalii au cerut, în schimb,  sancţionarea liderului comisiei economice, Daniel Zamfir, de la ALDE, pentru „abateri de la deontologia parlamentara”.

Florin Cîţu spune că Zamfir a comis „încălcări flagrante” ale Regulamentului Senatului, „dispunând anchete, dând verdicte, chemând reprezentanţi ai altor instituţii la audieri şi în general solicitând lucruri prin care îşi depăşeşte atribuţiile”.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Post-ul Mugur Isărescu,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata