Muhuleţ: BEC a trimis o adresă MAI şi IGPR privind afişajul electoral în afara campaniei electorale

0 97

Biroul Electoral Central (BEC) solicită Ministerului de Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române să analizeze dacă sunt îndeplinite prevederile legale în materia afişajului electoral existent în prezent în Bucureşti şi în ţară, a anunţat vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ.

"Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, în cazul alegerilor europarlamentare, din anul acesta, la data de 27 aprilie. În campania electorală, legea are prevederi foarte clare care sunt acţiunile şi de afişaj electoral care pot fi realizate de către partidele politice. La nivelul BEC, în şedinţa din data de 18 (martie – n.r.), s-a luat în discuţie această explozie de afişaj, panotaj electoral, la care asistăm, şi s-a decis întocmirea unei adrese către Ministerul de Interne, către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru a constata dacă sunt îndeplinite prevederile legale în materia afişajului electoral la care asistăm în zilele acestea", a declarat joi Marian Muhuleţ, la Digi 24.

El a explicat că BEC solicită poliţiei să analizeze dacă afişele electorale în acest moment se încadrează în regulile de campanie electorală sau sunt respectate prevederi ale altor acte normative în vigoare, cum ar fi publicitatea stradală.

Vicepreşedintele AEP a precizat, în contextul în care unele partide au folosit pe afişe culorile naţionale, că în campania electorală partidele nu au voie să folosească afişaj electoral în care să utilizeze simbolurile sau culorile naţionale, dar în afara acesteia partidele au totuşi o oarecare libertate să se manifeste şi să informeze electoratul asupra acţiunilor proprii politice pe care doresc să le desfăşoare. AGERPRES/(A – autor: Florentina Ştefănescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x