Mulţi dintre ucrainenii eliberaţi în schimbul de prizonieri cu Rusia

Mulţi dintre ucrainenii predaţi de către Moscova Kievului într-un important schimb de prizonieri de război au fost ”torturaţi în mod brutal” în captivitate, acuză un oficial ucrainean de rang înalt, Kirilo Budanov, transmite AFP.

”Mulţi dintre ei au fost torturaţi în mod brutal”, a acuzat într-o conferinţă de presă, joi, Kirilo Budanov, însărcinat cu informaţăiile clasificate la Ministerul ucrainean al Apărării, fără să prezinte detalii despre natura acestor presupuse torturi.

Printre aceștia există ”persoane a căror stare fizică este mai mult sau mai puţin normală, în afară de o subalimentaţie cronică, din cauza condiţiilor rele de detenţie”, acuză el, notează news.ro.

Aceşti prizonieri au fost deţinuţi în mai multe locuri în teritorii ucrainene ocupate de trupe ruseşti, însă şi în Rusia, menționează Kirilo Budanov, care a particoipat la organizarea acestui schimb de prizonieri.

”Absolut toţi” ucrainenii eliberaţi în schimbul de prizonieri ”au nevoie de o reabilitare psihologică”, a precizat, la rândul său, ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastîrski.

Ucraina şi Rusia au făcut miercuri cel mai mare schimb de prizonieri militari de la invazia rusă a Ucrainei, la sfârşitul lui februarie.

Așadar, Kievul a primit zece străini şi 205 ucraineni – inclusiv pe foştii şefi ai apărării de la Oţelăria Azovstal, din oraşul Mariupol, un simbol al rezistenţei în calea invaziei ruse.

Iar, Moscova a obţinut eliberarea a 55 de ruşi şi a unui fost deputat ucrainean, Viktor Medvendciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Sursa: stirileprotv.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata