Munții Parâng, un colț de paradis ce atrage din ce în ce mai mulți turiști

0 389

Zone sălbatice, peșteri, râuri și un aer proaspăt și rece de munte. Sunt detaliile care fac din masivul Parâng, refugiul ideal pentru zilele extrem de călduroase. Zona atrage din ce în ce mai mulți turiști, de la an la an. Aceștia se bucură astfel de prețuri scăzute la cazare, trasee pregătite să le testeze curajul și localnici care-i primesc cu preparate autentice.

În Munții Parâng, natura a desenat unul dintrele cele mai deosebite peisaje din Carpați. De la 2.500 de metri în sus, poți vedea minunăția de vârfuri ce se aseamănă cu o stâncă ce străpunge cerul. Al patrulea cel mai înalt masiv din Țară, Parângul Mare are la poalele sale poeni și păduri ce abia dacă au fost atinse de om. Iar mai sus, oamenii pot vedea toate adunăturile de localități din Valea Jiului.

Însă nu uitați acasă echipamentul corespunzător. Chiar dacă în orașe, oamenii se plâng de temperaturile foarte mari, la 2.000 de metri este destul de răcoare.

20 de lacuri glaciare, peșteri tainice și cascade șuierătoare se află în această zonă superbă. Înafară de traseele montane, turiștii se pot bucura și de un zbor cu parapanta din care pot privi o jumătate de țară.

Toma Coconea a devenit simbolul masivului Parâng. După ce s-a aventurat cu parapanta nu mai puțin de 2.000 de kilometri în cea mai grea competiție din lume, acum își dorește să învețe și alți turiști care sunt tainele cerului, la sute de metri altitudine.

„Toți care doresc să zboare, să traiăscă senzație și adrenalină, îi aștept cu drag în Parâng”, a declarat Toma Coconea, parapantist.

Momentan, turiștii pot ajunge aici numai pe un drum de țară, de câțiva kilometri. Cu toate acestea, au început deja lucrările în zonă.

Prețurile sunt mai mici în Parâng comparativ cu alte stațiuni. O noapte de cazare cu trei mese nu trece de 100 de lei de persoană. Însă, dornicii de aventură pot găsi la fiecare pas locuri în care își pot instala…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x