Constructorul auto Tesla a anunţat că vehiculele sale nu mai pot fi achiziţionate cu bitcoin

80

Compania americană Tesla Inc a suspendat folosirea bitcoin pentru achiziţionarea de vehicule, a anunţat miercuri, pe Twitter, şeful producătorului american de automobile electrice, Elon Musk, citând îngrijorările privind folosirea combustibililor fosili pentru minarea criptomonedei, transmite Reuters.

În prezent, cotaţia celei mai importante monede digitale s-a depreciat cu peste 7% după acest anunţ şi se tranzacţiona la 52.669 de dolari.

În acest sens Elon Musk a declarat că Tesla nu va vinde bitcoin şi intenţionează să folosească criptomoneda pentru tranzacţii de îndată ce vor fi folosite surse mai sustenabile de energie pentru minare.

„Analizăm de asemenea alte criptomonede care folosesc sub 1% din energia folosită de bitcoin”, a spus Musk.

Iniţial, acesta anunţase că un vehicul Tesla poate fi cumpărat folosind bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă ulterior în afara SUA, în acest an.

Miliardarul a scris pe Twitter: „Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară”.

Cotaţia bitcoin a urcat în februarie la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.

Tesla Inc a informat că ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea „achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung”, se arată în comunicatul Tesla.

Aşadar, miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, adăugase recent eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata