Mutu anunţă măsuri împotriva consilierilor generali PSD care nu au votat proiectul privind Muzeul Holocaustului

0 99

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, anunţă "măsuri drastice" împotriva consilierilor generali PSD care nu au votat la şedinţa CGMB de luni proiectul ce prevedea că un imobil de pe strada Lipscani va ajunge în administrarea Institutului "Elie Wiesel", în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

"Am anunţat încă de săptămâna trecută că PSD susţine acest proiect de amenajare a acestui muzeu în Capitală, un muzeu al cunoaşterii istoriei Holocaustului. Faptul că o parte a colegilor consilieri generali nu a dorit să înţeleagă importanţa acestui proiect va atrage consecinţele impuse prin statutul partidului. Îmi doresc să acordăm, prin vot legal, darea în administrare a unui imobil pentru acest muzeu şi voi propune, prin vocea liderului consilierilor generali, introducerea acestui proiect pe următoarea ordine de zi a şedinţei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Primăria Municipiului Bucureşti dispune de spaţii prin care poate fi pus în valoare patrimoniul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România 'Elie Wiesel' şi nu există niciun argument viabil pentru care să ne opunem amenajării unui astfel de spaţiu. Este important să cunoaştem istoria acelui moment şi să acţionăm fără ezitare", a spus Gabriel Mutu, într-o declaraţie transmisă marţi presei.

Mutu a spus că proiectul de hotărâre avea nevoie pentru aprobare de două treimi din votul consilierilor generali ai Municipiului Bucureşti.

CGMB a respins luni proiectul care prevedea că se aprobă darea în administrare către Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a imobilului situat pe strada Lipscani, nr. 18-20, sector 3 şi că aceste prevederi intră în vigoare la data obţinerii avizului Ministerului Culturii prevăzut de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cu modificările şi completările…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x