Natalia Intotero – întâlnire cu omologul macedonean: S-a discutat despre aprofundarea relaţiilor bilaterale

Aspecte legate de diaspora română şi macedoneană s-au aflat pe agenda discuţiilor avute luni de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu omologul său din Republica Macedonia, Edmond Ademi.

Ademi a fost însoţit de ambasadorul Republicii Macedonia în România, Gabriel Atanasov, şi de directorul Agenţiei macedonene pentru Migraţie, Nikola Shalvarinov.

Discuţiile s-au concentrat pe activităţile şi proiectele derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, pe aspecte legate de diaspora şi de comunităţile de aromâni şi meglenoromâni de pe teritoriul Republicii Macedonia.

Natalia-Elena Intotero a prezentat cu acest prilej un scurt istoric al ministerului şi a expus în detaliu proiectele de impact implementate până în prezent, dar şi pe cele avute în vedere pentru viitor, a informat un comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Edmond Ademi a evocat propunerea semnării unui memorandum de înţelegere între cele două părţi, fiind un bun prilej pentru identificarea unor modalităţi aplicate de cooperare la nivel social, cultural şi economic, precizează sursa citată.

Ministrul Intotero l-a invitat pe omologul său macedonean la reuniunea la nivel ministerial pe care MRP o va organiza la Bucureşti în martie 2019 în marja deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

Ambii demnitari şi-au exprimat disponibilitatea în vederea aprofundării relaţiilor bilaterale româno-macedonene şi a schimbului de bune practici, inclusiv la nivel de experţi, în cadrul celor două instituţii, a menţionat sursa citată. AGERPRES/(AS – autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: MPRP / Facebook

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata