Necesitatea măsurilor concrete pentru combaterea schimbărilor climatice, subliniată de Bogdan Aurescu la Madrid

0 39

Necesitatea măsurilor concrete, la nivel global, pentru combaterea schimbărilor climatice, dar şi importanţa promovării multilateralismului au fost temele abordate de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la Reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai formatului Asia-Europa (ASEM), desfăşurată în perioada 15-16 decembrie, la Madrid.

Conform MAE, în cadrul intervenţiei susţinute în plen, ministrul a subliniat importanţa promovării multilateralismului eficient „ca mijloc de soluţionare a provocărilor comune” cu care se confruntă Asia şi Europa. Bogdan Aurescu a evidenţiat rolul ASEM, care oferă o platformă informală de dialog şi cooperare între statele din Asia şi Europa, în ceea ce priveşte provocări precum: conectivitatea, comerţul şi investiţiile, schimbările climatice, combaterea terorismului, migraţia, securitatea maritimă şi securitatea cibernetică.

„Provocările globale curente nu pot fi gestionate în mod eficient dacă instituţiile noastre nu se adaptează la noile realităţi şi problematicile agendei globale. Trebuie să găsim modalităţi mai bune prin care să facem sistemul multilateral mai eficient, mai transparent, mai responsabil şi mai bine pregătit să facă faţă realităţilor secolului XXI. Acest lucru înseamnă inclusiv că trebuie să acceptăm că sunt necesare reforme pentru prezervarea şi chiar reafirmarea valorii multilateralismului în vederea atingerii priorităţilor noastre. Iar cuvântul-cheie în acest sens este parteneriatul”, a declarat Bogdan Aurescu.

Potrivit MAE, şeful diplomaţiei române a menţionat necesitatea luării de „măsuri concrete, la nivel global, pentru combaterea schimbărilor climatice”, subliniind inclusiv rolul pe care îl joacă dreptul internaţional. Ministrul Bogdan Aurescu a precizat că România este hotărâtă să îşi respecte angajamentele luate prin Acordul de la Paris şi la conferinţele de la Katowice şi Madrid. De asemenea, a…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x