Nechifor (Pro România): PES şi-a luat mâna de pe PSD, care s-a orientat cu spatele la UE

0

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) ''şi-a luat mâna de pe PSD'', deoarece acesta s-a orientat cu spatele la Uniunea Europeană, a declarat, într-o conferinţă de presă, vineri, vicepreşedintele Pro România, deputatul de Suceava Ioan Cătălin Nechifor.

"Un semnal extrem de prost l-a dat familia socialiştilor europeni de la Bruxelles, care şi-au retras, cumva, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Victor Negrescu nu este doar PSD, ci este şi şeful PES pe România, adică şi al familiei politice din care şi PSD este parte, iar plecarea lui din fruntea acestui minister care se ocupa cu preşedinţia rotativă este un semnal cât se poate de clar că PES şi-a luat mâna de pe PSD, pentru că PSD, astăzi – şi o spun cu foarte multă tristeţe, s-a orientat cu spatele la Uniunea Europeană, s-a orientat către o zonă pe care nu pot să o definesc încă. O fi vorba de Rusia, alte interese din partea estică, sud-estică, nord-estică, habar nu am, cert este că drumul României trebuie să continue pe acest parcurs european chiar dacă nu a fost uşor", a spus Nechifor.

Potrivit lui Nechifor, Guvernul "nu-şi doreşte să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene", prezenta guvernare ajungând la "limita ei de potenţial", declaraţiile publice, făcute inclusiv de premierul Viorica Dăncilă fiind foarte periculoase.

"Pentru un om care a stat la Bruxelles vreo nouă ani, mi-e foarte greu să înţeleg de ce i s-a căşunat într-un asemenea mare hal pe Uniunea Europeană. Tot ce ţine de Uniune, de această mare familie e deja indezirabil. Văd că se fac eforturi foarte mari şi din partea unei părţi a Parlamentului, văd foarte multe poziţii ale unor parlamentari, în general PSD, împotriva acestei construcţii europene", a spus Nechifor.

În opinia lui Nechifor, faptul că puterea aduce critici instituţiilor europene este ca şi cum "ai chema oameni la tine acasă, că asta înseamnă preluarea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata