Neculăescu (MAE) – la Consiliul Afaceri Externe; a subliniat importanţa continuării în perspectivă a unui angajament vizibil şi activ al UE în beneficiul Republicii Moldova

0 89

Secretarul de stat în MAE Dan Neculăescu a subliniat, la Consiliul Afaceri Externe (CAE) ce a avut loc luni, la Bruxelles, importanţa continuării în perspectivă a unui angajament vizibil şi activ al UE în beneficiul Republicii Moldova şi al cetăţenilor săi.

Potrivit MAE, agenda reuniunii CAE a inclus discuţii privind Republica Moldova, China şi Yemen.

În contextul marcării a cinci ani de la anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Peninsulei Crimeea şi a Sevastopolului, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, a reconfirmat, alături de miniştrii de Externe europeni, susţinerea UE pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, menţionând în acest sens Declaraţia Comună adoptată de statele membre ale UE şi publicată duminică.

Oficialii europeni au avut un schimb de opinii privind evoluţiile din Republica Moldova în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie, cu scopul de a identifica modalităţile optime de angajare ale UE în continuare.

Apreciind relevanţa dosarului pentru România, inclusiv prin prisma priorităţilor în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, secretarul de stat Dan Neculăescu a vorbit despre importanţa următoarelor etape subsecvente procesului electoral din Republica Moldova, arată sursa citată. De asemenea, el a subliniat importanţa continuării în perspectivă a unui angajament vizibil şi activ al UE în beneficiul Republicii Moldova şi al cetăţenilor săi.

Dezbaterea pe tema China a avut în vedere pregătirea discuţiilor din Consiliul European (21 – 22 martie) şi Summitului UE – China (9 aprilie). Oficialii au avut un schimb de opinii asupra aspectelor deja abordate cu ocazia reuniunii informale a miniştrilor de Externe de la Bucureşti (31 ianuarie – 1 februarie).

Secretarul de stat Dan Neculăescu a salutat includerea discuţiei privind China pe agenda CAE şi a făcut…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x