Neculăescu (MAE) subliniază sprijinul României pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a Republicii Macedonia de Nord

0 113

Secretarul de stat în MAE Dan Neculăescu a subliniat, luni, la Bruxelles, sprijinul României pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Macedonia de Nord, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis AGERPRES.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, Dan Neculăescu a găzduit, alături de ministrul grec al Afacerilor Externe, Giorgos Katrougalos, un mic dejun de lucru informal, avându-i ca invitaţi speciali pe Bujar Osmani – vicepremierul pentru Afaceri Europene, respectiv Nikola Dimitrov – ministrul de Externe al Republicii Macedonia de Nord.

Reuniunea a prilejuit prezentarea stadiului reformelor, precum şi a evoluţiilor Republicii Macedonia de Nord în vederea lansării negocierilor de aderare la UE, la 14 ani de la primirea statutului de stat candidat. Din schimbul de opinii cu miniştrii europeni a reieşit sprijinul general pentru un angajament sporit al UE în regiunea Balcanilor de Vest, care să faciliteze procesele de reformă asociate perspectivei europene.

Potrivit MAE, "au fost salutate progresele realizate de Macedonia de Nord pe calea reformelor şi a fost totodată încurajată continuarea acestora, inclusiv în contextul apropiatelor alegeri prezidenţiale".

Secretarul de stat în MAE a reiterat sprijinul României pentru perspectiva europeană a Balcanilor de Vest şi pentru deschiderea cât mai rapidă a negocierilor de aderare la UE cu Republica Macedonia de Nord. Oficialul român a subliniat aprecierea ţării noastre privind contribuţia substanţială a Acordului de la Prespa la stabilitatea şi securitatea regională, precizează comunicatul citat.

Reuniunea se înscrie în obiectivul României, în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE, de a continua promovarea extinderii UE în Balcanii de Vest, ca politică de succes în asigurarea stabilităţii şi prosperităţii regiunii, conform angajamentelor anterioare ale Uniunii şi statelor membre. Un eveniment…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x